fredag 11 juli 2014

Noam Chomsky om Israels sionistiska folkmordskrig i Gaza: – Det är ett mord!
“Invasionen och bombningarna av Gaza handlar inte om att krossa Hamas. Det handlar inte om att stoppa raketbeskjutningen in i Israel, det handlar inte om att uppnå fred.


Det israeliska beslutet att över Gaza låta död och förstörelse regna genom att använda dödliga vapen från det moderna slagfältet mot en försvarslös civilbefolkning, utgör i stället den slutliga fasen av decennier i en kampanj för att etniskt rensa (området) på palestinier


Israel använder sig av sofistikerade flygattacker och krigsfartyg för att bomba tättbefolkade flyktingläger, skolor, flerbostadshus, moskéer och fattiga bostadsområden för att angripa en befolkning som inte har något flygvapen, inget luftförsvar, ingen flotta, inga tunga vapen, ingen artillerienhet, ingen mekaniserad rustning, inget kontrollkommando, ingen armé ... och de kallar det ett krig.


Det är inte ett krig, det är mord!


När israeler i de ockuperade områdena nu hävdar att de måste försvara sig, försvarar de sig i den meningen att varje militär ockupant måste försvara sig mot den befolkning de samtidigt förgör. Du kan inte försvara dig själv när du militärt ockuperar främmande land. Det är inte försvar. Kalla det vad du vill, men det är inget försvar”.
Noam Chomsky
Översättning Dick Emanuelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.