fredag 19 september 2014

LO-ledare och fotfolk om valetFlamman har sonderat reaktionerna bland LO-toppen och fotfolket på arbetsplatserna angående valresultatet. Hotell- och restaurangfackets medlemstidning Hotellrevyn konstaterar att LO-ledningen är trötta men också stolta och glada.
– Stefan Löfven kan våra frågor och arbetslivets villkor. Inom hela arbetarrörelsen lyckades vi bygga ett lag. Vi har en väldigt organiserad arbetarklass i Sverige, säger LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson.
Enligt Wikipedia har Thorwaldsson dock varken stått i produktionen eller arbetat som tjänsteman i ett kontorslandskap. Han är en emblematisk man framsprungen ur s-apparaten med ordförandeskap från SSU, ABF och nu LO.
Enligt LO-ordföranden har Sverigedemokraterna fått röster från arbetslösa, de med aktivitetsstöd och de svaga på arbetsmarknaden. Och Thorwaldsson är orolig inför det parlamentariska läget och ger sitt stöd in blanco till S-ledaren:
– Vi lägger oss inte i hur Löfven ska bilda sin regering annat än att ge vårt förtroende till honom.

Blandade känslor

Fastighetsanställdas förbundstidning har gått ut till sina medlemmar för att höra vad de anser om valresultatet. Många är invandrare och är oroliga för SD:s frammarsch. I nuläget, konstaterar Fastighetsfolket, ser det inte ut som att Vänsterpartiet kommer att ingå i en socialdemokratiskt ledd regering, utan snarare Centerpartiet och Folkpartiet.
Alex Santibañez, är en av dem:
– Jag hoppas att Stefan Löfven kan öppna för en ny politik och bilda koalitionsregering med V, MP, C och FP. För Sverige, mot rasism, säger han.
Sven-Ola Strandberg, fastighetsskötare på Lycksele bostäder:
– Att så många röstat på SD kan bero på en mängd försämringar i välfärden samtidigt som det funnits alldeles för många skrönor om hur bra invandrarna har det i Sverige.
Dick Emanuelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.