onsdag 22 oktober 2014

VA! Har inte försvaret några EGNA spår??!!!

DN, 21 oktober 2014

Av Dick Emanuelsson
2014-10-21 / Nu, efter fem dagars ”dygnetruntjakt” av de svenska militära och marina styrkorna, med all säkerhet assisterade av USA:s ”lokala militära representanter”, säger nu den högsta militärledningen att den egentligen inte har haft något seriöst spår.

Vem ska då betala notan? Har inte försvarsmaktens ledning hört talas om budgettaket?


Samma militära ledning svettas nu litervis framför TV-kamerornas spotlights och rodnaden sprider sig på dessa ansvarslösa hejdukar för det enorma penningslöseri det innebär att hålla igång krigsapparaten inför, på sin höjd, spöken eller svenska friluftsmänniskor som har fräckheten att ”vada” bland kobbar och skär. Och klä sig i svart.

DN 21 oktober 2014

Vad ska man då säga om mediernas roll?

De spelar med och låtsas nu som de har lurats när de i själva verket utgör delar av det svenska psykförsvaret. Eller hur? Det är väl ingen nyhet medierna men för gemene man kan det nu vara viktigt när de ansvariga ska rannsakas, att medierna i dag är kanske de som bär störst skuld till hur man skapar en förmodad fiende och skapar ett krig. Så har USA gjort sedan man förklarade Spanien krig i slutet av 1800-talet för att erövra Kuba eller Puerto Rico när Jose Martis befrielsestyrkor nästan hade befriat Kuba från de sista spanska koloniala soldaterna.

Samma provokationer genomfördes mot Nicaragua och Centralamerika eller mot Vietnam i Tonkinbukten den 4 augusti 1964. Elva års folkmord och en miljon vietnameser mördade av de Gröna Baskrarna och B52:orna som varje dag fällde 4.000 ton sprängmedel över ett litet land i Sydostasien. Ändå fick de spö efter noter och lämnade flyende sin ambassad i Saigon som landade på det sista hangarfartyget som lämnade Vietnam den 30 april 1975.De sociala medierna och svenskarna är dess bättre inte lika lättlurade av krigsaktivisternas kampanjer som i början av 1980-talet. Militärerna svettas, som sagt, inte bara av kameraljusen utan även av den satir som nu sprids på nätet. Inte ens krigsaktivistiska DN kan ignorera detta faktum men försöker som vanligt att föra in debatten på ett stickspår.De som försöker sitta på två stolar samtidigt garderas sig dock med att protestera mot ”rödbruna politiska projekt” signerat av Putin. Som aldrig ges den universella rätten till genmäle. Därför ger de några sparkar för att ryssarna är oroliga över sina landsmän i östra Ukraina som är militära mål för en fascistisk junta i Kiev. I Donetsk eller Lugansk använder man sig av den universella rätten att försvara sig bäst man kan mot bombplan och tungt artilleri. Precis som vietnameserna gjorde. Denna politiskt könslösa ståndpunkt har som bekant inte gett något bra resultat, varken i val eller annanstans.


Vad allt fler dock inser är att bakom fem dagars spektakel i skärgården lurar det verkliga hotet, medlemskapet i Nato som under dessa dagar öppnade en ny krigspsykologisk front, men från svenskt territorium.


Det enda vi kan trösta oss med är att de militära galningarna inte släppte sjunkbomber och sprängde sönder det ändå hotade livet under vattenytan i en känslig natur.

Hur var det han sjöng på 1970-talet, Dan Berglund, om de ansvariga för den förda politiken?

”Ni ska få sopa i våra fabriker, ert förbannade rövarpack”!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.