söndag 2 november 2014

Om “världspressens roll och funktion i kriget mot Syrien”Den 11 april 2011 skrev Washington Times att Gadaffi hade fått stöd av den colomnianska FARC-gerillan via kvinnliga gerilakrypskyttar. För alla med lite kännedom om Colombia och FARC så är bilden inte bara ett dåligt montage. Gerillasoldaterna i FARC använder aldrig näsdukar utan visar alltid sitt ansikte. De har också en armbindel med den colombianska flaggans tre färger för att visa sin distinktion på slagfältet, allt enligt internationella konventioner. Men händelsen visar att denna "världspress" detar aktivt i kriget mot folken i världen. Då, i april 2011, mot det libiska folket. I dag, mot det syriska folket och dess stat.


 
Om “världspressens roll och funktion i kriget mot Syrien”


På Facebook skrivs det en massa trams som många gånger påminner om skriftligt skvaller. Som när en gammal arbetskamrat från Finnboda Varf i Nacka skrev att kambodjanska soldater deltar på Assads sida i Syrien. Källan var en av dessa oräkneliga portaler som figurerar och som är omöjlig att kontrollerna värdet av och som oftast tas som en ”trovärdig källa” av medier för att ha något att hänvisa till i brist på verkliga källor. Om det krigar kambodjanska buddister på Assads sida vet jag inte. I stället käns det i stället som det är en av de många påhitten i den psykologiska krigföringen mot Assad.

Kunde imperialismen i Qatar skapa en kopia av torget i Tripoli (Libyen), så är det nog mycket lättare att ladda ner en bild från nätet med kambodjanska militärer och placera dem framför en husvägg med arabiska bokstäver och fixa montaget i Photoshop. I kampen mot Venezuela använde CNN och andra "världsmedier" bilder på oppositionen i. . .  Katalonien.Följande skrev Göran Gustavsson den 1 november 2014:

Bäste Dick. Vad var det där för halsbrytande blandning? Jag har inte sett några ubåtar i Stockholms skärgård. Jag har inte styckat något land i Asien eller mellanöstern. Jag är varken imperialist eller navelskådare. Jag återger bara vad som öppet redovisas i världspressen och visar bilder på legoknektar som poserar som Assad-soldater. Om de är buddister vet jag inte, snarare Pol Pots barnbarn som en kamrat skrev här ovan... Det intressanta är om du vill berätta din egen position visavi Assad. Är han en demokratisk antiimperialist älskad av sitt folk, möjligen?


Dick Emanuelsson:
Och jag som trodde du var antiimperialist, att du såg sakernas ting som på den tiden när det handlade om att försvara Indokina mot imperialismens angreppskrig och när du aktivt drev insamlingen ”En luftvärnskanon till Vietnam”?

Men om du ser konflikten i Syrien, Libyen eller i regionen i stort med ”världspressens” ögon, ja då är det illa ställt, Göran. För det är samma medier som nyligen har drivit ryska ubåtar framför sig, som försvarar det sionistiska folkmordet på palestinierna. Samma världspress som förnekar den syriska staten att försvara sig mot imperialismens manual att slå sönder staterna i mellanöstern med olika medel och förevändningar; religiösa, ekonomiska och sociala faktorer och när det inte går, som i Libyen, inkallande av en allians som lägger 20.000 bombmattor, precis som i Vietnam.

När den nya regeringen uppgav att den skulle erkänna Palestina "upptäcktes", av en tillfällighet (?), ryska ubåtar i Stockholms skärgård. Förra gånge blev det bara minkar.


Det handlar inte om personen ASSAD, jag trodde att du som antiimperialist, Göran, visste bättre. Personen Assad är bara figuren som imperialismen använder för att skapa en förevändning för att slå mot staten Syrien, bland fega arabstater den kanske enda som ställt upp till palestiniernas försvar. Därav Israels och Turkiets inblandning och konspirationer.

Frågan som måste hålla mer än en motståndare till den syriska statsbildningen vaken på nätterna är varför det syriska folket inte har lyckats störta Assad och krossa de syriska väpnade styrkorna under de mer än tre år som interventionskriget har pågått? Och det trots att till och med ”världspressen” nu tvingats erkänna att den syriska ”oppositionen” består av 250.000 legoknektar rån ett 80-tal länder som via Turkiet (Natos utpost som medvetet låter det kurdiska folket förblöda i Kobane som en lösning på sin egen ”kurdiska fråga”) och Jordanien går in i Syrien.

USA:s vicepresident Joe Biden sa i början av oktober inför studenter på Harvarduniversitetet (The John Kennedy Forum):

Joe Biden hos studenterna på Harvarduniversitetets The John Kennedy Forum

– Målet var och är i första hand att störta Bashar Al Assad, och till vilket pris som helst. Och om nödvändigt, med hjälp av IS, sa Biden.

Och sammanfattade hur mordmaskinen IS stärktes med hjälp av USA och dess allierade: “Vad gjorde de (USA och allierade)? De skickade hundratals miljoner dollar och tusentals ton med vapen och allt vad de önskade för att slåss mot Assad. Problemet var att organisationerna som tog emot utgjordes av Nusra, Al Qaida och jihadisterextremister från andra håll i världen”, sa Biden ursäktande till studenterna, medveten om att dessa tre år av militärt och ekonomiskt understöd till IS har blivit offentligt.

Denna administration har under tre års tid, via sina (ibland avlönade) medlöpare i ”världspressen” pumpat ut att Assad är Djävulen förkroppsligad, precis som USA ALLTID har gjort för att förbereda världsopinionen ideologiskt och politiskt på det kommande kriget. Syrien inget undantag.

När nu USA:s mordmaskin är ”bränd” så talar man om en Allians för att stödja den ”moderata” syriska oppositionen”. Nu ska saudiarabiska mordiska kvinnoavrättande kungar och prinsar delta i ett nytt korståg mot Syrien, allt för att avsätta den eländige Assad. Nato mobiliserar och DN och kollegorna samt Göran backar upp. Om det inte vore så djupt tragiskt, så vore det verkligen komiskt. Vem försöker man lura?


Denna ”moderata opposition” i den påstått ”fria syriska armén” erbjöd kurderna i Kobane att strida mot IS där och kurderna svarade mycket klokt; ”Visst, men ta upp striden mot IS på andra platser i Syrien”.

Varför gör man inte det? Helt enkelt för att den ”moderata oppositionen” existerar inte längre mer än på dess kontor i London, den är ett imperialismens påfund, Göran. Och det är imperialismens nuvarande huvudvärk. Därför är kriget mot Syrien ett interventionskrig igångsatt av utländska krafter.

Detta är inget försvar av den syriska regeringen, det är mer en förklaring till hur den nationella frågan och suveräniteten för syrierna är en central fråga sedan tre år tillbaka och varför de står emot en gigantiskt krigsmaskin som leds av USA&Nato.


Vad som interventionskriget mot Syrien påminner mig om, trots sina stora skillnader, är de 14 imperialistiska stormakternas intervention av den unga sovjetrepubliken 1918-1922. Där fanns i stort nästan samma allians som i dag mot Syrien. Då hade det sovjetiska folket bara stöd av den internationella solidariteten. I dag har Syrien åtminstone uppbackning av Ryssland och Kina som ser hur krigsalliansen Nato kommer allt närmare sina gränser via Natos lokala vasaller, oavsett om de kallar sig IS eller ”moderata”. Det faktumet borde vi diskutera mer, Göran.

Men liksom upplösningen 1922 så tror jag att världsopinionen trots ”världspressen” till slut får upp ögonen.

Alltså Göran, mindre personfixering och mindre förtroende till ”världspressen”. Ta i stället en titt på ett av de mest initierade medier; Red Voltair: http://www.voltairenet.org/en.
Morsning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.