torsdag 8 januari 2015

Mördarna i Paris representerar samma terrorister som Syriens president Assad larmade om för tre år sedan


Det var detta som Syriens president varnade Väst för för tre år sedan; den utländska interventionen av Syrien av terrorister från närmare 100 länder.


Mördarna i Paris representerar samma terrorister som Syriens president Assad larmade om för tre år sedan

Av Dick Emanuelsson

 

TEGUCIGALPA / 2015-01-07 / Monstret som USA och väst skapade slår nu tillbaka på dem själva. I tre år kunde Obama, Bildt, EU:s statschefer och medier rikta elden mot Damaskus och president Bashar Hafez al-Assad som anklagades för bestialiska brott mot de mänskliga rättigheterna.

När har dessa koloniala och imperialistiska statschefer brytt sig om mänskliga rättigheter?

Det USA som Obama representerar har sedan 1890 invaderat och attackerat 149 länder och institutionaliserade via CIA tortyren mot politiska fångar.

Med vilken moralisk rätt talar Obama och hur många dollar kostade Nobelstiftelsen i Oslo för att utdela det blodbesudlade “Fredspriset” till denne representant i folkmord?

Palestinas enda allierade

 

Det syriska folket har inte gått under, trots att den arabiska kontrarevolutionen, i allians med imperialismen och sionismen har skapat, tränat, finansierat och militärt utrustat dessa programmerade mordmaskiner som anlänt till Syrien från närmare 100 länder med målet att slå sönder den enda stat som konsekvent ställt upp för den palestinska befrielsekampen.

Från Jordanien, Turkiet och Irak har de strömmat in i Syrien med målet att slå sönder statsbildningen Syrien och så ta kontrollen över gas och syrisk olja.

Men de lider nederlag efter nederlag. USA:s, Turkiets och Israels mål att slå sönder den syriska armén har lidit nederlag. Nu har också den syriska folkmilisen en central roll i försvaret av civilbefolkningen som utsätts för bestialiska terrorangrepp sedan den utländska interventionens inledning för snart fyra år sedan.

Segergest från en syrisk soldat i kriget mot den utländska terrorismen.

Nu slår det egna Monstret till på Hemmaplan

 

Efter terroristmorden i Paris är medierna och väst´ statschefer förskräckta och utlovar kamp mot terrorismen. För nu har det okontrollerbara Monstret slagit till där det inte skulle slå till; på hemmaplan.

De militära underrättelsetjänsterna och de nationella säkerhetsorganen har sett mellan fingrarna när de egna medborgarna har verkat för stöd mot Assad och rekryterat “Jiddahister” som rest till Syrien för att ansluta sig till “den gemensamma kampen mot Assad”. Det är naturligtvis ren cynism att och politiskt hyckleri från samma statschefer att de inte kunnat bekämpa dessa krafter i de egna länderna, med tanke på både resurser som den senaste teknologin.


Ett av IS:s offer i Paris tas hand av ambulanspersonal och brandkåen.


Som inför det andra världskriget

 

Vad vi åser är ungefär samma falskspel från västmakternas sida som förspelet inför det andra världskriget. Sovjetunionens politiska ledning försökte med alla medel förmå Storbritannien och Frankrike att gemensamt bilda en front mot krigshotet som det fascistiska Tyskland under ledning av Hitler innebar. Men både Frankrike och Storbritannien inväntade i stället att Hitler skulle gå österut. Men han gick i stället västerut.

I september 1938 ockuperade Nazi-Tyskland de tyskspråkiga områdena i Tjeckoslovakien, Sudetland, med Storbritanniens och Frankrikes godkännande i München-överenskommelsen.
På bilden; från Munchenöverneskommelsen, ses Storbritanniens premiär-minister Chamberlain med bland andra Hitler och den tyske utrikesministern Ribbentrop.
(källa Mario Sousa).


Var finns dagens borgerliga humanister och demokrater, de som trots allt vågade stå upp mot Berlin 1939-1943, som inte inväntade den tyska armés nederlag i Stalingrad 1943 utan krävde att Sverige skulle välja sida mot fascismen?

I dag är krigshotet lika allvarligt, om inte allvarligare.

USA, nästan kvävt av den ekonomiska krisen, och dess högerextrema vasaller i Östeuropa förbereder ett storskaligt krig mot det ryska folket med förevändningen av inbördeskriget i Ukraina. Men det är som Oliver Stone uttryckte det; “Det är inte Ryssland i Krim utan USA i Ukraina”, det handlar om.

Snart är det dags att bekänna färgen på din fana. Precis som 1940.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.