onsdag 2 november 2016

USA-militär till Norge förvandlar landet till ett ryskt kärnvapenmål

"Aldrig tidigare har vi haft Norge på vår lista över bombmål för våra strategiska vapen", säger Frants Klintsevich, vice ordförande i den ryska senatens Försvars- och Säkerhetskommitté efter att Norge tillkännagjort att landet bryter garantin från 1949 att aldrig tillåta att utländska trupper installeras på norskt territorium. Nu ska 330 marinsoldater från USA installeras på den norska flygbasen i Trondheim. Mellan Ryssland och Norge återfinns Sverige. 
USA-militär till Norge förvandlar landet till ett ryskt kärnvapenmål

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-01 / De 330 USA-militärerna som ska utposteras på en flygbas utanför Trondheim förvandlar Norge till ett framtida mål för ryska kärnvapenstridsspetsar. Moskva anser att Oslo deltar i USA:s inringning av Ryssland och nu från den norra flanken.

Norge är nu varnat, uppger Frants Klintsevich. Han är vice ordförande i den ryska senatens Försvars- och Säkerhetskommitté.

Klintsevich hävdar att utplaceringen av de 330 amerikanska marinsoldaterna på den norska militärbasen Værnes, 35 kilometer utanför Trondheim, är en del av USA:s militära uppbyggnad på den europeiska kontinenten. I händelse av en kärnvapenkonflikt mellan USA/Nato och Ryssland förvandlas Norge automatiskt till ett mål för de ryska kärnvapenstridsspetsarna.

Video: ALDRIG MERA KRIG! av Tältprojektet
”Ett direkt militärt hot” mot Ryssland

Uppgifterna publicerades i den brittiska dagstidningen Daily Mail och bygger på en intervju med Klintsevich i den ryska Tv-kanalen Cadena 2. Han karaktäriserade de 330 marinsoldaterna som ”ett direkt militärt hot” mot Rysslands säkerhet.

– Detta är mycket farligt för Norge och norrmännen. Hur bör vi reagera inför detta? Aldrig tidigare har vi haft Norge på vår lista över bombmål för våra strategiska vapen. Men om det händer (att USA-militärerna ges tillstånd att installera sig på den norska flygbasen), kommer den norska befolkningen att lida, varnade den högt uppsatte ryske politikern.

Norge 1949: ”Inga utländska trupper på norsk mark”

Nato bildades den 4 april 1949 och Norge anslöt sig till militärpakten samma år. Som svar på brottet mot fredsavtalet 1946, att inte skapa nya militärallianser för att dela upp världen, skapades Warszawapakten först 1955 och upplöstes 1991.

Men Nato inte bara fortsatte existera utan har i stället expanderat kraftigt och tagit in ett stort antal nya medlemmar som i dag nästan har skapat en ring kring Ryssland. Att förstärka denna inringning&belägring genom att tillåta offensiv USA-trupp i vårt grannland, är att i praktiken sätta äpplet ovanför huvudet, som på Robin Hoods tid.

Men nu handlar det inte om äpplen utan om för mänskligheten dödande kärnvapen.

Norge gav redan från 1949 dåvarande Sovjetunionen garantier om att Oslo aldrig skulle tillåta utländska trupper att sprida ut sina styrkor på norsk mark.

Socialdemokrater och antikommunister, ja, men realister om kärnvapenhotet i världen. Därför slog de larm om USA:s upprustning i Europa med Euro-raketerna som en fredsopinion lyckades tvinga USA att lägga i malpåse, mycket tack vare Olof Palmes och Gro Harlem Brundtlands kamp för nedrustning och avspänning. Nu går Norge den rakt motsatta vägen och blir en vasall i USA:s ledband och en utlösande krigsfaktor med kärnvapen i Norden i USA:s strategi att omringa Ryssland.


Fredspolitikens Gro Harlem Brundtland och Olof Palme

Jens Stoltenberg inspekterar sina Natotrupper.
Att den förre norske statsministern och “socialisten” Jens Stoltenberg sedan 2014 är Natos generalsekreterare har säkert spelat in på beslutet att tillåta USA-trupp i Norge. Stoltenberg visar i dag att han är allt annat än ”antiimperialist” och ”vän till Vietnam”, som han sa i sin ungdom.

I stället bekräftar beslutet att Norge har slagit in på en ny militaristisk väg i stället för den dåtida nedrustningspolitiken som pläderades av Gro Harlem Brundtland (statsminister 1990-1996) och hennes svenske kollega Olof Palme. Få begriper i dag att USA är på väg att störta världen in i ett tredje världskrig som ingen kommer att överleva.

Och helst vill Vita Huset att kriget ska utspelas, än en gång, på europeiskt territorium.

Video: Aldrig mera krig, av Tältprojektet:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.