fredag 27 november 2015

Jultortyr för butiksanställda

"Årets plåga" eller stämning för vad som kommer?
Jultortyr för butiksanställda
Av Dick Emanuelsson

Peter Jöbacks julskiva på repeat, Jingle Bells i ditt öra åtta timmar i sträck. Känner du igen dig? Det är december vilket till mångas motvilja innebär att julmusiken gör sitt intåg, skriver Anton Andersson, reporter på Handelsnytt. Julmusik, för vissa en trevlig stämningshöjare, för andra så outhärdlig att man till och med har svårt att jobba, säger Peter Persson, ombudsman på Handels i Göteborg.

Johan Lindahl, ställföreträdande chef, MQ Skärholmen säger till Andersson att han har levt med det i x antal år nu och varje år känner jag en stor suck inombords när den börjar spela. ”För mig ger det bara ångest och ilska. Jag rent ut sagt avskyr julmusik”. Samma uppfattning har Moa Eriksson, säljare i Stockholm city.

– Ja, att jobba i det är hemskt. Det är samma sak varje år, åtta timmar i sträck. Man förvandlas nästan till Grinchen. För mig blir det som en soppa där allt låter likadant. Men Bing Crosbys White Christmas och Mariah Careys All I Want For Christmas Is You är nog värst.

Sverigedemokraternas historia i LO-film

1943 var svensken Gustaf Ekström anställd av nazistiska Waffen-SS i Berlin. 1988 var han alltjämt inbiten nazist och en av dem som var med och startade Sverigedemokraterna. Under fredagen förra veckan när Sverigedemokraternas landsdagar inleddes i Lund, passade LO på att släppa en ny film om partiets nutid och förflutna: om de öppet nazistiska företrädarna bland grundarna, de dömda våldsverkare som var tidiga förgrundsfigurer och om kopplingen 2015 mellan Sverigedemokraters retorik och brinnande asylboenden, skrev Arbetet och premiärvisade videon på: http://arbetet.se/2015/11/27/sverigedemokraternas-historia-i-lo-film/

Flyktingar på fackets kursgårdar?

LO-distriktet i Stockholms län vill gå från ord till handling i flyktingsituationen och hyra ut fastigheter till Migrationsverket. De uppmanar både Europa och den svenska fackföreningsrörelsen att hjälpa till och ta ansvar för situationen, uppger Sofia Lindroth på Fastighetsfolket.

LO-distriktets representantskap i Stockholms län antog förra veckan ett uttalande om att LO inte bara bör agera långsiktigt eller genom politisk påverkan, utan också praktiskt. Därför förslog distriktet att LO och LO-förbunden ska ställa någon eller flera av de stora kurs- och konferensgårdar som fackföreningsrörelsen äger till Migrationsverkets förfogande.

Makedonsk chaufför överklagar

Den makedonske lastbilschaufför som dömdes till villkorlig dom för att ha använt falska bulgariska id-handlingar ger sig inte utan överklagar nu till Högsta domstolen, uppger SVT Västernorrland. Chauffören stoppades i en poliskontroll i oktober förra året. Det visade sig då att hans pass, id-kort och körkort från Bulgarien var förfalskade. I själva verket var den då 45-årige mannen från Makedonien. Tingsrätten friade honom och det blev startskottet för proteströrelsen ”Här stannar Sverige”, där chaufförer protesterar mot osund konkurrens på vägarna. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.