torsdag 4 september 2014

USA skickar trupper till Ukraina för militärmanöver. Första steget mot krig USA-Ryssland

Trupper från USA:s 173:e flygtransportbrigad är på väg till Ukraina.USA skickar trupper till Ukraina för militärmanöver. Första steget mot krig USA-Ryssland


Av Dick Emanuelsson*
TEGUCIGALPA / 2014-09-03 / Trupper från USA:s 173:e flygtransportbrigad är på väg till Ukraina. Förevändningen är att delta i militärmanövern “Rapid Trident” under Natos överinseende. Men målet är att träna och samordna de ukrainska trupperna.
Enligt ryska och andra seriösa bedömare ses detta beslut som ett nytt farligt steg i inringningen av Ryssland. Inte sedan Berlinkrisen i början av 1960-talet har världen stått så nära en militär konfrontation som nu. Skillnaden är att denna gång är vapenarsenalen av kärnvapen tillräckligt stor för att radera ut planeten mer än en gång. Och den svenska högeralliansen lånar ut sig till Natos och USA:s krigspolitik som sätter både den urholkade neutralitetspolitiken som landets säkerhet på spel.

“Solidaritetshandling med Kiev”

Pentagon uppgav på onsdagen att minst 200 USA-militärer kommer att delta i militärmanövern som kommer ha sin bas i den ukrainska staden Yavoriv, när a den polska gränsen. Andra Natomedlemmar från Polen, Rumänien, Moldavien, Bulgarien, Spanien, Estland, Storbritannien, Tyskland, Litauen och Norge kommer också att delta i manövern den 16-26 september.
USA-översten Steven Warren döljer heller inte vad det handlar om:
– Det är en solidaritetshandling med Kiev, sa Pentagons språkrör, som påstod att manövern äger rum som “en övning för att bevara freden”.
Samtidigt bombarderar regimen i Kiev civila och federalistiska trupper i Donetsk med bombflyg och tungt artilleri.
En ukrainsk soldat

Låg ukrainsk stridsmoral

Men kriget går dåligt för den ukrainska armén som lider av en ytterst låg stridsmoral och har under de senaste dagarna förlorat mycket terräng och strategiska positioner. Men bombningarna har krävt 2500 civila dödsoffer.
Moskva anser att USA:s militärmanöver trappar upp kriget i stället för att stödja den temporära eldupphöröverenskommelsen. Moskva menar att en militärmanöver av Nato har som avsikt att stärka stridsmoralen hos Kiev och eskalera kriget.
Det råder ingen tvekan om att Pentagon avser att förstärka inringningen av Ryssland genom lokala ombud. Polen är en pålitlig allierad och i Natos medlemsländer monteras nu “vapensköldar” upp som ska “ta emot” ett ryskt svar i händelse av en militär aggression mellan USA och Ryssland.
Enligt den latinamerikanska nyhetsbyrån Telesur, är USA:s militära aktion ett bemötande av den ukrainske kuppresidenten Piotr Poroshenkos mål att dra in USA och EU i ett nytt krig.

USA och Bildts militära monster

Afghanistan: Pentagon skapade bin Laden och Al Qaeda. Bildt och det svenska etablissemanget ställde upp med trupp och materiel i USA:s krig i Afghanistan.

Libyen: USA och Bildt stödde Al Qaedas avläggare i kriget mot Libyen samtidigt som Nato genomförde 20.000 bombanfall för att störta en regering som hade enat och samlat ett etniskt splittrat land som Libyen. Priset blev 50.000 döda och en sönderbombad stat. Till och med vänsterpartiet stödde i riksdagen beslutet om att skicka Sveriges mest avancerade vapen, Jas Gripen, till krigets Libyen.

Irak: USA och Bildt ljög om Irak och de “massförstörelsevapen”. Konsekvenserna blev en miljon döda människor och mellanösterns mest avancerade land och kultur bombat tillbaka till stenåldern. USA:s metod att härska genom att söndra medförde att olika religionsströmningar bekrigar varandra med fasansfulla konsekvenser som resultat.

Sotloff, de 31 años, aparece en el video vestido con una braga naranja y arrodillado junto a su verdugo. (Foto: Reuters)
USA-journalisten Steven Sotloff minuterna innan han halshöggs av den Islamista Staten, ISI, där väst har varit avgörande i uppyggandet av detta monster. Obama, väst och medierna är skakade över det bestialiska brottet mot Sotloff, men USA:s krigspolitik i denna del av världen har kostat miljoner människor livet. Cynismen i de politiska kretsarna och medierna är ständigt närvarande. Bildt är ett illustrativt exempel på denna cynism och dubbelmoral.

Syrien: USA, EU, Bildt och medierna storljög när de förkastade Syriens presidents ord om att landet var offer för en militär intervention med stöd av utländska krafter. Nu, tre år senare, är världen åskådare till hur den ene USA-journalisten efter den andre halshuggs av den militära organisation som har fått stöd i både uppbygge, träning som i vapenleveranser; Isis, den islamiska staten (ad-Dawlah al-Islāmīyah, av USA, Israel och EU. Tre års interventionskrig i Syrien har kostat mer än 150.000 offer. Om Assad inte hade haft folkligt stöd hade han varit en enkel munsbit för den armé som USA, Saudiarabien, EU, Turkiet och Israel har skapat.

Ukraina: Och nu Ukraina, där samma skådespel och konspiration ägt rum. Maidanatorget i Kiev utsattes i februari i år för en liknande provokation som den 11 april 2002 i Caracas, Venezuela. Då placerades krypskyttar utfrån den oppositionella Caracpolisen som besköt både opposition men främst Chavezanhängarna som hade förskansat sig vid presidentpalatset i försvar av president Hugo Chavez. Medierna, med CNN i spetsen, fick bilderna de behövde för att igångsätta massmediakuppen mot Chavez.
Men lögnen har oftast korta ben och nu visar det sig att massakern i Kiev var iscensatt för att störta en korrupt regim som trots allt var vald av det ukrainska folket. Den ersattes av en regering som nästan domineras av det nazistiska partiet och dessa paramilitära grupperingar och som är en nickedocka i Pentagons militära geopolitiska strategi.
Ukrainska fascister som kontrollerar de viktigaste ministerierna i den ukrainska regimen och förfogar över en egen milis.

Mot Ryska gränsen: Obamas, Natos generaler och EU:s ministrar flyger i skytteltrafik till Kiev för att utdela sitt stöd till en regim utan folkligt stöd. Men bakom denna ytliga “solidaritet” döljer sig de verkliga avsikterna; avancera mot Ryssland med målet att förvandla Björnen i Öst till en välvillig nickedocka i stil med EU.

Sedan Kina: Samma geografiska inringning pågår också mot Kina som i slutet av 2014 kommer att gå om USA som den ekonomiska jätten i världen, ett USA som fortsätter att sjunka i den ekonomiska recessionen.

Sverige och Nato: Men det är en livsfarlig politik som kan få ödesdigra konsekvenser för världen. Det är en politik som understöds och applåderas av den politiska högern i Sverige som allt ivrigare pockar för ett fullt och formellt medlemskap i krigsalliansen Nato. Därmed bekräftas ett verkligt fosterlandsförräderi där 454.000 kvadratkilometer förvandlas till ett legitimt militärt mål för Moskva.

Det här kan bli resultatet av USA:s krigspolitik där USA vill att Sverige ska vara en bricka i spelet. Och Bildt säger ja.
* Frilansreporter i Latinamerika

Läs även:


ALDRIG MERA KRIG! Från TÄLTPROJEKTET 1977
Video:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.