lördag 8 juni 2024

DN:s ”UPPDRAG SLUTFÖRT”; ÖB Michael Claesson; Sverige mycket säkrare med USA:s kärnvapen på svensk mark


 


”UPPDRAG SLUTFÖRT”!

MICHAEL CLAESSON, Pentagons sverigeplacerade general debuterar som ÖB och hyllas i Nato-organet Dagens Nyheter.

Så där ja, HERBERT TINGSTEN, liberal ideolog och DN:s chefredaktör som under kalla krigets 1950-tal systematiskt och metodiskt kampanjerade för 1) en svensk atombomb och 2) medlemskap i krigsalliansen Nato, kan nu sluta ögonen där nere i myllan och känna tillfredsställelsen; UPPDRAG SLUTFÖRT!

Under samma dramatiska tidsepok verkade och arbetade socialdemokrater, kommunister, partilösa och borgerliga humanister enträget mot denne folkpartistiske Pitiyankie och samlade in hundratusentals namn under Stockholmsapellen [1] som uppmanade till nedrustning och ett totalförbud för kärnvapen”.

”Vi kräver ovillkorligt förbud mot atomvapnet, som är ett vapen för terror och för massutrotning av människor”, fastslår appellens inledning som publicerades den 19 mars 1950 på en konferens i Stockholm av Världsfredsrådet.

Wikipedia:

Appellen tillkom på initiativ av Världsfredsrådets dåvarande ordförande, den franske kärnfysikern och Nobelpristagaren Frédéric Joliot-Curie. Andra berömdheter som stöttade appellen var Paul Robeson, Pablo Picasso, Leopold Infeld, Alexander Fadejev, (brasilianska författaren) Jorge Amado, Anna Seghers och Arnold Zweig”.

Men nu påstår Sveriges nye ÖB, Michael Claesson att Sverige är mycket säkrare med USA:s kärnvapen på svensk mark.

Vem ger denne Pentagons knekt rätten att uttala sig i sådana politiska termer som inte ens den historiska högerns och Sveriges statsminister vågar uttrycka?

Den 18 juni ska Sveriges riksdag fatta beslut om DCA-avtalet. Samtidigt har demonstrationer utlysts. Varje sansad och seriös människa i detta land måste se som sin absoluta plikt, inför landet och sina efterkommande att delta i alla former av protester för att slå undan benen på krigsaktivisterna i såväl riksdagen, Rosenbad som på Försvarsmakten som drar in Sverige och dess befolkning i atomkrigets helvete.

Dick Emanuelsson

[1] https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Stockholmsappellen

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.