lördag 22 juni 2024

Några subjektiva funderingar på motståndet mot svenska krigsaktivister och USA-soldater på svensk mark


DN 22 juni, 2024.



Några subjektiva funderingar på motståndet mot svenska krigsaktivister och USA-soldater på svensk mark

Det kostar inget för Nato-organet Dagens Nyheter att nu spela 'seriöst media', medlemskapet är ju i hamn och dessutom krönt med jänkestövlar på 17 militära anläggningar i Svedala.

Om ”Kriget tog slut för 79 år sedan, varför är de här?”

Ja, frågan kan med fog ställas också i Sverige till de ansvariga.

Bland dem Vänsterpartiets ledning som kanske har ett lika stort ansvar för att svenska folket gick sömngång i stället för att väckas och resa sig mot den juridiska statskupp som hela processen om att dra in landet i krigsalliansen Nato innebar.

 

PARTIETS LEDNING, FRÄMST Nooshi Dadgostar och partisekreterare Aron Etzler mörkade och hade illusionen, enligt flera vänsterpartister om att ”ligga lågt” i Natofrågan i den senaste valrörelsen vilket då skulle ge partiet en ministerpost i Andersson(s) regering.

Nu blev det ju varken ministerposter eller en s-regering utan valförluster för bägge partier och avhopp från Vänsterpartiet av flera ledande partimedlemmar med många år i partiet.

 

PARTIET BÖR NOGGRANT STUDERA det tyska vänsterpartiets 'Die Linke' politiska ökenvandring som i det senaste EU-valet led ett svidande nederlag. Det fick 2,7 procent, tre mandat och förlorade två.

Nederlaget är dubbelt smärtsamt efter att den del av partiet som gjorde uppror och lämnade Die Linke mot samma opportunistiska utveckling som i det svenska v-partiet och bildade Bundis Sarah Wagenknecht (BSW), fick 6,2 procent och sex mandat i EU-parlamentet, anklagat i all media för att vara allt från 'vänsterpopulister, putinister' till invandrarfientligt.

Partiledaren Sarah Wagenknecht understryker ständigt att Tyskland och världen måste finna en fredlig lösning på kriget i Ukraina, men slår också fast vem det är som har startat kriget:

– Vi måste stoppa Natos vansinniga upprustning som bara leder till mer krig, säger hon (1) och ger en känga mot den tyska regeringens leveranser av vapen till Zelinski:

– Den som för kriget med tyska vapen till Ryssland för också kriget till Tyskland. Sedan när kan man avsluta ett krig genom att bara köpa och leverera mer och mer vapen?

 

MEN I VALET TILL EU slog den tidigare motståndaren till EU och Nato, Jonas Sjöstedt fast 'linjen':

– (V)i säger oförbehållsamt ja till alla vapenpaket till Ukraina, uppgav Jonas Sjöstedt i partiledarutfrågningen i SvT några dagar innan valet till EU-parlamentet.

Lika lite som ordet ”fred” nämndes på Zelinskis havererade konferens i Schweiz förra helgen, lika lite nämndes ordet i den nämnda partiledarutfrågningen i SvT.

 

PARTIMEDLEMMAR (V) SOM ÄR oroliga för partiet utveckling, inför perspektivet med amerikanska soldater på svensk mark och framtiden för Sverige, bör också ställa frågan som Sjöstedt och de övriga sju krigsaktivistiska partierna i riksdagen är livrädda att ens tänka, är rubriken på DN:s ”1:a” i dag:

Kriget tog slut för 79 år sedan, varför är de här?

Dick Emanuelsson

[1] Aftonbladet: Tysk vänsterpopulist snor väljare från de högerextrema
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4B18oo/sjostedt-vagrar-lata-vansterpartiet-bsw-sitta-i-samma-partigrupp-i-eu

LÄS MER:


tisdag 18 juni 2024

Miami under attack av Ryssen (?) och sjutton USA-baser i Sverige!

lördag 8 juni 2024

DN:s ”UPPDRAG SLUTFÖRT”; ÖB Michael Claesson; Sverige mycket säkrare med USA:s kärnvapen på svensk mark

https://dickemasve.blogspot.com/2024/06/dns-uppdrag-slutfort-ob-michael.html

 

lördag 8 juni 2024

Vem och hur många som ska operera Sveriges spion- och radarplan ASC 890 i Ukraina mörkas

https://dickemasve.blogspot.com/2024/06/vem-och-hur-manga-som-ska-operera.html

  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.